Сурова торта с авокадо

 

Знам, че авокадото не е от най-евтините, както и останалите продукти, но заради вкуса си заслужава :)

Продукти за форма с диаметър 16 см
основа
100 грама смлени орехови ядки, може да ги замените с други, любими за вас
2 супени лъжици кокосово олио, но да не е премахната кокосовата му миризма
120 грама  меки фурми без костилки
2 супени лъжици какао на прах
сироп от кокосови цветчета, агаве или друг подсладител, може и мед - количеството е на вкус, зависи колко сладки са фурмите

крем
120 милилитра сок от лимон и лайм, пропорцията е на вкус, може и само лимон или само лайм
6 супени лъжици кокосово олио, но да не премахната кокосовата му миризма
120 грама сироп от кокосови цветчета, агаве сироп или мед, последното е за тези, които не са вегани, сладостта зависи от вашия вкус, разбира се
около 500 грама добре узряло авокадо


В купа смесваме смлените орехови ядки, кокосовото олио, смлените фурми, какаото и сиропа от кокосови цветчета или какъвто подсладител ползвате. Трябва да получите маса, която добре се моделира. Покриваме дъното и стените на форма за торта с падащо дъно с хартия за печене. На дъното постяваме получената маса и я натискаме с лъжица, за да оформим основата на тортата.

Приготвяне на крема
В блендер поставяме издълбаното авокадо, лимоновия сок. Ако нямате блендер, ползвайте пасатор. Трябва да получим много гладка смес, да няма несмлени части от авокадото. Прибавяме кокосовото олио и подсладителя. Разбъркваме. Получения крем изсипваме върху основата на тортата. Аз задалих малко, за да направя кремчета в чашки. Заравняваме сместа или офромяте следи с лъжица, както направих аз, или просто може да оставите сместа с връхчета. Поръсете отгоре с какао на прах и оставете тортата за една нощ в хладилник. 
За да се реже по-добре, аз препоръчвам да поставите тортата за 15-20 минути във фризера преди да я извадите от формата и да отстраните хартията за печене, съответно преди да я нарежете на парчета.



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации