петък, 17 август 2018 г.

Талятеле от цвекло с пилешко бон филе


Нещо любимо у нас е пастата и я приготвям повечето собственоръчно. Тези татятели са по идея на моята дъщеря и се получиха много добре като съчетание на вкусове.

Необходимите продукти: 1 глава цвекло, 350 гр брашно за паста от твърда пшеница, сол, вода.
За соса: 1 броколи, 10 гъбки, 3-4 пилешки бонфиленца, подправки, сол, твърдо сирене, топено сирене, сметана зехтин. 



Честно казано нямаше да се справя с изстискването на сок от цвекло, ако нямах помощник, като Кенчо, който го направи за нула време вместо мен. Тук може да видите и най-новата сокоизтисквачка на Kenwood


С  полученото 230 мл сокче си омесих тесто за паста без яйца. Ако добавите и яйце няма проблем, но вцета ще се изсветли. След сваряване и без това се променя цвета така че следващото нещо, което  трябва да измисля е как да запазя цвета свеж и красив като този. 


Ако имате машинка за паста след като омесите тестото и оставите малко да почине, ви остава само да го направите на такива дълги и прекрасни талятели. Може и на ръка, ще ви трябва малко повече време, но който има желание ще го направи. 
Една идея ако го правите на ръка. Разточете кора с необходимата дебелина. Навийте на стегнато руло, като я поръсите обилно с брашно. Нарежете на парженца с ширина около 5-6 мм. развийте всяка ролка и разрошете да се поизсушат.


След това сварете в подсолена вода и от тенджерата с водата веднага в тигана със соса. 
За него ще ви трябва малко повече подготовка. Направете суха марината на месото като предварително го нарежете на тънки жулиени. Използвайте любимите си подправки. 


Почистете броколито и гъбите. Бланширайте броколито и го оставете да се охлади в студена вода а след това да се отцеди добре. Задушете гъбките нарязани на тънки жулиени. Извадете от тигана и в него сложете месото, запържете за кратко и го извадете при гъбките. Накрая минете броколито през тигана за минутка и върнете обратно месото и гъбките, Добавете топеното сирене и оставете да се разтопи, струйка сметана и соса ви е готов.

След това поднесете с люспи пармезан и струйка зехтин.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята направете си ги и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!


1 коментар:

  1. Thanks for sharing this delicious looking meal. Beet juice looks like a great add to this dish. It looks like it's time for lunch soon. Have a wonderful rest of your day.
    Greg Prosmushkin

    ОтговорИзтриване