Търсене в този блог

петък, 7 септември 2018 г.

Зеленчукова крем супа с домашни крутони

   Зеленчуковата крем супа винаги е добра идея за вечеря за децата. Прибавям букет от свежи зеленчуци, магданоз и подправки. Никога не купувам готови крутони. Приготвям за минути домашни, които ухаят на червен пипер и риган и правят супата неустоима за мъниците. 


Продукти:

1 малка глава карфиол
1 зелена тиквичка
1 картофа
1 морков
1 червена чушка
връзка пресен магданоз
1 ч.л. къри
1 ч.л. сух риган
черен пипер
сол
30 мл. зехтин

продукти за домашните крутони:

4 филии хляб
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек
сол
30 мл. зехтин


Обелете зеленчуците, нарежете ги на едри парчета и ги сложете в тенджера с вода да поврат. Не слагайте червената чушка. Тя ни е необходима сурова. Поръсете с една чаена лъжица сол и полейте със струя зехтин. Когато омекнат изключете котлона и охладете.
Сложете зеленчуците в кана на блендер. Добавете и червената чушка. Аз ползвам каната на Нутрибулета. Сложете връзка магданоз, полейте със струя зехтин и добавете кърито и ригана. Пасирайте до гладкост. Ако е необходимо го направете на две части. Върнете супата в тенджерата и я затоплете до желаната готовност.

Нарежете филиите хляб на кубчета. Прехвърлете ги в тиган. Загрейте котлона и полейте със струя зехтин. Поръсете с подправките и разбъркайте. Поклащайте тигана или разбърквайте с шпатула докато крутоните изсъхнат и се позапържат.

Поднесете супата с натрошено сирене и крутони за радост на децата :)


Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Ани,
    често и аз правя подобни супи.Приготвят се лесно с налични зеленчуци , а са много вкусни, изглеждат чудесно при сервиране.Твоята супа също е интересна и красива.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване