Rustic Farm Chic ken Legs recipe / Печени Пилешки Кълки рецепта
Основни ястия Рецепти

Печени Пилешки Кълки

Разхождаме се из гората, вдишвайки дълбоко и позволявайки на пукналата пролет да пречисти съзнанието и избистри ума ни. Ту грее слънце, ту вали дъжд. В един миг лицата ни са галени от топлите лъчи на слънцето, в следващият – дрехите ни са просмукани от студентите пръски на дъжда. Дори и променлива пролетта е красива – баирите ухаят нежно, горски сенките са обсипани с цветя а птичата песен не заглъхва. Ние и се радваме и бързаме към гората в търсене на съкровища – гъби, див чесън, цвета.

Връщаме се след разходката щастливи и премръзнали. Огъня в камината грее и чара на старинната каменна къща в която сме отседнали бавно започва да ни отпуска. Запалените свещи, букетите с горски цветя и фотьойла обсипан с удобни разноцветни възглавници ни приканват да си починем. Поемаме си дъх и неусетно започваме да мислим за обяд.

Rustic Farm Chic ken Legs recipe / Печени Пилешки Кълки рецепта

Не след дълго кухнята започва да ухае с приятните аромати на печено пиле. Покривам обилно пилешките кълки с марината от сухи билки и зехтин, след което ги слагам да се изпекат във фурната. Щом са готови, месото се разпада по костите – нежно, меко, благоуханно. Сервирано с гарнитура от био бял ориз, смесена зелена салата с краставици и домати, пилето е крехко, непретенциозно и същевременно божествено вкусно.

Rustic Farm Chic ken Legs recipe / Печени Пилешки Кълки рецепта

Необходими продукти

За ориза:

  • 2 чч бял био ориз
  • 5 чч вода
  • 1 с.л зехтин
  • сол
  • смлян черен пипер

За Пилешките Кълки:

  • 2 две пилешки кълки
  • 3 с.л зехтин
  • 2 ч.л смесени подправки за пиле
  • ½ ч.л смесени морска сол, сух магданоз и чесън на прах
  • 1 ч.л къри на прах
  • ½ ч.л смлян черен пипер

Начин на приготвяне

1. Сварете ориза, като го сложите в средно-голяма тенджера заедно със зехтина и водата. Първоначално увеличете огъня докато ориза заври, след което го покрийте с капак и намалете огъня. Бъркайте често, за да не залепне ориза по дъното. Щом ориза набъбне и водата се абсорбира овкусете със сол и смлян черен пипер. В зависимост от сорта ориз и упътствията на опаковката, ориза би трябвало да е сварен за около 30-40 минути.

2. Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка с алуминиево фолио. Смесете в една чаена чаша зехтина със сухите подправки – смесени подправки за пиле, къри, морска сол, магданоз, чесън на прах, смлян черен пипер. Покрийте пилешките кълки от двете страни с маринатата и ги поставете в тавичката с месестата страна надолу. Печете в продължение на 20 минути, след което обърнете пилешките кълки и ги залейте с образувалата се течност. Печете в продължение на още 20 минути.

3. Сервирайте пилето с готовият био ориз и салата.

Write a comment