Руло с рикота и сметана

Вариантите с декорация на рулото могат да бъдат според повода
Резултат
1 руло
Приготвяне
40 мин
Готвене
1 ч
Ключови думи:
 • Декоративна паста
 • За платката
 • За крема
Начин на приготвяне
 • Начин на приготвяне
  1. Първо пригответе декоративната паста. Смесете всички съставки заедно, докато получите гладка смес и я изсипете в сладкарски пош с тънък накрайник. Нарисувайте фигури по ваш вкус върху хартия за печене.
  2. Поставете хартията с нарисуваните фигури с декоративната паста върху тавичка и във фризера за 15 минути или в хладилника за малко повече, като за това време подготвите рулото.
  3. След това разбъркайте рикотата с пудрата захар на гладък крем и добавете сладкото. Разбийте сметената на пухкав не много твърд крем и смесете с рикотата внимателно, с помощта на шпатула.
  4. Загрейте фурната до 170°С. Поставете яйцата и захарта в купа и ги разбийте, докато се превърнат в много лек и пухкав крем. Маслото се прибавя към яйцата на тънка струйка и всичко се разбърква леко. Брашното се пресява върху яйцата, прибавят се и портокаловите кори и всичко се разбърква внимателно. Вземете тепсията с декорацията от хладилника и изсипете тестото върху хартията. Загладете и разпределете тестото с шпатула равномерно. Печете рулото за 10 минути. Обърнете готовата платка върху пергаментова хартия, след това отлепете хартията от долната страна на платката. Обърнете отново блата, така че декорацията да остане от външната страна. Навийте на рулото за кратко, докато леко се поохлади. Напълнете рулото с крема, завийте го в хартията и го приберете в хладилника за два часа.
  5. Към тестото добавих останалата декоративна паста и блата стана с леко розов отенък.
Последни рецепти от автора
Подобни рецепти

Абонамент по e-mail
Социални връзки