Бирено хлебче със сминдух

Бирено хлебче, изпечено във фурната и поело аромата на зехтин и дъхав сминдух
Резултат
4 порции
Приготвяне
25 мин
Готвене
1 ч
Ключови думи:

Едно прекрасно ароматно хлебче, което може да се омеси както в домашната машина за хляб, така и ръчно. Аз съм почитател на пълнозърнестото брашно, затова предлагам рецепта с него, но ако вие не го предпочитате, може да го направите само с бяло.

  • Необходиими продукти
Начин на приготвяне
  • Начин на приготвяне
    1. Брашната се пресяват, като люспичките от пълнозърнестото брашно се връщат обратно в сместа. Целта на пресяването е да влезе въздух в брашното. Разбъркват се добре. Бирата леко се затопля.
    2. В машината продуктите се поставят в реда, в който са записани, без сминдуха и зехтина за намазване и без двете лъжици брашно, които са за добавяне. Включва се програма "Тесто", т.е. само месене и втасване. По време на месенето постепенно се добавя допълнителното количество брашно до получаване на мека, нелепнеща топка тесто. Когато свърши програмата и тестото е втасало, то се изважда, премесва се отново закратко и се поставя в продълговата форма за кекс, облечена с пергаментова хартия по дъното и стените. Оставя се да втаса повторно още 20 минути и се пече на 200* около 30 минути. Когато е готово, хлебчето се изважда върху решетка да поизстине (трябва да е леко топличко), след което се намазва със смесените предварително сминдух и зехтин.
Последни рецепти от автора
Подобни рецепти

Абонамент по e-mail
Социални връзки