Свинско печено Orloff

Свинско печено по френската рецепта за Rôti Orloff
Умение
Майстор
Резултат
4 порции
Приготвяне
30 мин
Готвене
1 ч 30 мин
Ключови думи:

Вариация по класическа френска рецепта Rôti Orloff

 • Необходиими продукти
Начин на приготвяне
 • Начин на приготвяне
  1. Мрежичката на рулото се маха (ако има такава) и то се позлатява от всички страни в малко зехтин. Общо отнема около 10 минути.
  2. След това рулото се поставя върху дъска за рязане и цепва на 1-сантиметрови филии, без обаче да се стига до основата на месото. Посолява се и поръсва с черен пипер. Във всяка цепнатина се поставят по една филия кашкавал и шунка, по колелце чесън и парченце от дафинов лист.
  3. След това рулото се стяга с кухненски конец, който се оформя като мрежичка около него. Пренася се в дълбока тавичка, полива се с малко зехтин и се налива до 1 см вода на дъното. Пускат се останалите скилидки чесън и 1 дафинов лист. Свинското роти се слага да се пече на 210°С за 30-35 минути, като на 2-3 пъти се полива с бульона си.
  4. Междувременно, всички зеленчуци се нарязват на пръчици и задушават под капак в 20-30 мл зехтин и бучка масло (към 20 гр). По твърдите зеленчуци се слагат първи, а в последните 10 минути се пускат и тиквичките. Пуска се и дафиновият лист. Могат да се сложат различни зеленчуци. Аз имах от тези. Когато омекнат, се посоляват и поръсват с черен пипер и свалят от котлона.
  5. Готовото свинско печено Орлоф се поставя в широко плато, а зеленчуците се разпределят около него. Поднася се топло.
Последни рецепти от автора
Подобни рецепти

Абонамент по e-mail
Социални връзки