Харесайте Рецепти
Категории

Шоколадов пудинг

"Домът е там, където има пудинг", да, но домашен!

Необходими продукти:
Резултат
4
Време за пригтовяне
15 min
Време за готвене
45 min
Източник: vaklina.blogspot.com
Умение:
Ключови думи:

Начин на приготвяне

 1. Шоколадов пудинг
 2. Някъде преди седмица заедно с блога пораснахме и станахме на цели 4 годинки. Реално погледнато, най-дългото ми увлечение до сега :) Започнахме наивно, запалени къде от скука, къде от интерес, къде от страст... Започнахме плахо, с опити, които тогава определяхме като вълнуващи, блестящи и достойни за показване в интернет :) :) :)
 3. 1
 4. В началото копирах и преписвах рецепти, зашото беше просто някакво начало, а днес... днес се опитвам да правя наистина нещо свое, да не се страхувам да експериментирам, да се уча, да осъзнавам колко още много имам да се уча... Изпитвам някакъв огромен сантимент към това си мое местенце, защото не аз, а то разви мен, така че му дължа поне веднъж публикация, посветена на рождения му ден :)
 5. С днешната рецепта наистина ми се иска, колкото и щуро да звучи, да почерпя за това, което съм, благодарение на това, в което пиша сега :)
 6. Днес ще се почерпим с шоколадов пудинг. Ама истински! Такъв, какъвто, да ме прощава доктор Йоткер, не може да се предложи в пакетче със сухо съдържание:
 7. Home made chocolate pudding1
 8. Защото, да \"Домът е там, където има пудинг\", да, ама домашен! Тук, ако имаше емотикони, щях да сложа едно плезещо се личице :) Вие добре си знаете, колко съм \"За\" сухите храни (въпреки че, ако се върнете назад, много назад в публикациите, ще видите, че и аз съм ползвала такива) и затова днес ще ви покажа как можете да помахате за довиждане на пакетчетата за 3 минути и за точно толкова време бъркане + още около час изстиване ще имате мноооого повече удоволствие и мноого повече примлясвания, докато ви облизват и последните останки от съдържанието на купичките :) :) :)
 9. Всеки пакетиран артикул има своя естествен еквивалент и номерът е просто да го открием. Това едва ли е първата рецепта за пудинг във виртуалното пространство, едва ли ще е и последната, но тази е моята си импровизация.
 10. Home made chocolate pudding1
 11. Плътен и в същото време лек и убийствено шоколадов.
 12. За да си направите такъв у дома, са ви нужни:
 13. 60 гр. какао
 14. 4 жълтъка
 15. 40 гр. мед
 16. 80 гр. захар
 17. 40 гр. царевично нишесте
 18. 200 мл. пълномаслена сметана
 19. 300 мл. пълномаслено прясно мляко
 20. 50 гр. масло
 21. 100 гр. черен шоколад
 22. Home made chocolate pudding1
 23. Приготвяне
 24. Разбийте жълтъците с тел, прибавете към тях нишестето, какаото, около 100 мл. мляко, меда и захарта. Разбийте добре, не трябва да има бучки. Добре е да пресеете какаото предварително, за да махнете топченцата, но и да не го направите, не е фатално. После ще ви обясня как да премахнете бучките :)
 25. Сложете на умерен котлон сметаната и останалото мляко да се загреят. Когато започнат да се образуват балончета, започнете постепено да наливате тази смес към жълтъците и какаото, като не спирате да бъркате. Пресипете всичко обратно в тенджерката и върнете на котлона.
 26. Бъркайте непрекъснато, за да избегнете загаряне и бучки. Сместа бързо започва да се сгъстява. Бъркайте около 3-4 минути и махнете от огъня.
 27. Начупете шоколада и прибавете нарязаното на парченца студено масло. Разбъркайте добре, докато се стопят и двете.
 28. Home made chocolate pudding1
 29. Оставете на стайна температура, като разбъркване на често, за да не се образува онази коричка, която разваля целия кеф. Като се поохлади, завийте в прозрачно фолио, като то трябва да бъде плътно върху пудинга, за да не се образува онази въпросна кора, и приберете в хладилника. След около час е готово за консумация.
 30. Можете да пресипете във формичка и ако оцелее 6 часа по-късно, можете и да извадите в някаква красива фигурка, типична за рекламите :))) При мен не оцеля...
2015-02-28 497 0 0

Подобни рецепти