Пица торта Pizza Cake

Едно интересно предложение за приготвяне на пица, което се приготвя сравнително бързо, но по описание изглежда сложно.
Резултат
5 порции
Приготвяне
40 мин
Готвене
40 мин
Ключови думи:
  • Няма

Националност:

Уверявам ви, не отнема много време за направа на пицата, а с нея може да изненадате както семейството си, така и гости :)

На тази Pizza Cake ѝ се каня отдавна, но съвсем скоро беше първият ми опит да я направя, като тогава опита си отчитам като неуспешен и няма да показвам снимки, макар да бях натруфила много пицата торта и да се получи една висока и хубава торта, а при разрез спадна и се сплеска доста. Като грешка отчитам, че направих пицата подреждайки я с блатове от сурово тесто, като се надявах то да се изпече заедно с плънката. Все пак съм правила хлябове с пълнеж и винаги са се изпичали, да ама, бях сложила много сос, домати, пицата торта беше доста висока и явно това попречи на пицата да се изпече както трябва, или по-точно трябваше да пека малко по-дълго пицата, отколкото я пекох.

Идеята видях тук: Pizza Cake - Step By Step

За втория си опит изпекох предварително вътрешните блатове за пица. Не във фурната, а направо в тигана, като пърленки, за по 2 мин на блат. Тестото е разкошно, блатовете се разточват тънко и се пекат за отрицателно време, около 1 мин от всяка страна. Оставят се да изстинат и така се подрежда пицата.

  • За тестото
  • За плънката заложих на
Начин на приготвяне
Последни рецепти от автора
Подобни рецепти

Абонамент по e-mail
Социални връзки